BÆREDYGTIG SKOVDRIFT

BIOBYG forsøger at drive virksomhed på en måde der efterlader en brugbar situation til vores arvingerne. Bl.a. derfor har vi valgt at blive certificeret efter den standard som Forest Stewardship Standards – FSC® repræsenter.

BIOBYG er fra oktober 2020 godkendt til at sælge produkter, hvor vi garanterer, at træet stammer fra skove, der bliver dyrket bæredygtigt efter FSC®-standarden.
BIOBYGs certifikatnummer er: SCS-COC-005763-BU
Logo-licensnummer er: FSC® C132484

Hvad FSC® standarden for bæredygtig skovdrift mere præcist indebærer, kan man læse mere om på: fsc.org

Disclaimer
At vi er FSC®-certificeret betyder IKKE, at alt det træ vi bruger, stammer fra skove certificeret under FSC®. Hvis man ønsker, at vi benytter certificeret træ til bestemte produkter, skal man nævne det i forbindelse med bestilling.

Pris
Hvorfor det er gratis at forringe verdens skove (og biodiversitet), mens man skal betale for at holde skuden flydende står hen i det uvisse.
BIOBYG er en virksomhed og det er uundgåeligt, at vores udgifter ender hos kunderne. I forbindelse med FSC®-certificering har vi en udgift på små 9000 kr. samt en del administration. Derfor har vi i øjeblikket en FSC®-merpris på 2 kr. pr meter 3,5x7cm egeplanke.

Fremtiden
Vi forventer at ca 1/3 af det træ vi indkøber i 2021 vil være FSC®-certificeret. Vi arbejder på at hele vores indkøb fra 2023 vil være fra skove, der dyrkes bæredygtigt.