Insekthotel

BIOBYGs insekthotel kan ikke tilbyde en bedre insekt-indlogering end en stor bunke grene,
der bare får lov til at ligge urørt, mens brændenælder og skvalderkål langsomt overtager.
Men det viser sig, at den almindelige have er dårlig til at rumme den slags rod.
Derfor kan det være nødvendigt at kombinere insekters behov for rod

med menneskers behov for nogenlunde orden.
-Af den grund har BIOBYG udviklet et insekthotel i samarbejde med biolog og naturvejleder Jakob Müller (se naturjacob.com).

Grundlæggende overvejelser

– Et godt insektsted kræver tid. BIOBYGs Insekthotel konstrueres, så det med et minimum af vedligeholdelse kan blive stående i mindst 15 år.
–  Et godt insektsted kræver både tørre og fugtige områder. Konstruktionen bygges til både at tillade fugt fra jorden og fra regn, men også til at holde nogle områder tørre.

Model: InsektMüller 140x140x140cm

Som samlesæt uden ”fyld”. (samlevejledning medfølger)
Pris: 2400 kr. inkl moms

Leveret og monteret
Pris: Kontakt kontoret for muligheder og pris.

Selve konstruktionen:
Konstruktionen er ca 140x140x140cm (HxBxD). De bærende dele og ”hylden” er lavet i egeplanker og taget er beklædt med lærk.

Placering:
Insekthotellets optimale placering er med front mod syd/sydøst og ikke i skygge. Bagsiden kan med fordel støde op til hæk eller anden beplantning.

Fyld:
Dybest set handler et insekthotel om at skabe gemmesteder, ynglepladser, føde- og overvintringsmuligheder. De forskellige genstande vi har brugt til fyld, tjener således forskellige formål.
Akkurat hvad der er bedst til hvad, hvor og hvordan, er ikke nemt at vide. Der er mere eller mindre frit slag; det fyld vi har brugt, er bestemt ikke den eneste måde at gøre det på. Få inspiration her.

Indvendigt:
Bunden er belagt med hele stammer af løvtræ. Bagtil ligger et isolerende materiale, i vores tilfælde, halm. Der er også blandet afklip fra nogle buske i bunken.

Hylden er flydt med grene; vi har boret huller til solitære bier. Der ligger barkstykker og kvas af brombær. Planen er at lægge nogle mursten og lidt uld på et senere tidspunkt.

Udvendigt:

Foran insekthotellet har vi lagt en god bunke sten. Stenene opsamler varme og giver gode muligheder for edderkopper og, hvis man er meget heldig, firben.
Rundt om hotellet vil vi plante forskellige planter. Det bliver i dette tilfælde nok kaprifolie ved hjørnerne og lavendel ved siderne. Med det kunne også være vedbend, klematis, humle, sommerfuglebusk eller andet.

 Naturvejleder og biolog Jakob Müller foran InsektMüller.

Inspiration