Velkommen til Selvbyg-september

BIOBYGs egetræ er kernetræ – der er så godt som ingen splint og ingen bark eller råd. Højbede bygget i egetræ forventes at holde mellem 15 og 25 år.

DU SPARER 20%!!!

Vores egetræsplanker er savskåret i 3,5x7cm. De minder i dimension om kraftige taglægter, og er anvendelige til mange forskellige konstruktioner i haven: Højbede; kantsikring; sandkasser, osv. Plankerne fås i længder á 105, 160, 210 & 300cm.

Savskåret træ – i sær hårdt træ som f.eks. eg – svinger nogle millimeter på mål. Almindeligvis +/- 2mm og hist og her op til +/- 5mm.

Savskåret uhøvlet egetræ må ikke sammenlignes med det høvlede konstruktionstræ, man kender fra byggemarkedet. Overfladen er grovere og der vil være flere fejl og unøjagtigheder.
Man kan derfor ikke regne med at kunne bruge 100% af plankerne i 100% af længderne. Bestil derfor ca 10% mere end du skal bruge.

Træet vi sælger er det samme som det vi selv monterer. Og hvis man er en almindelig praktisk begavet person, så kan man – med lidt opmærksomhed og pudsning efter temperament – opnå et pænt resultat.

Mikael K. Bjerre, ejer af Biobyg

EGEPLANKERNE AFHENTES EFTER AFTALE PÅ TOLDERLUNDSVEJ 121 I ODENSE.
Ring direkte på 30 24 06 00 eller send en email til post@biobyg.dk

 

Inspiration

Beregn, hvor meget træ du skal bruge til dit højbed

Knaster og revner
Plankerne vil indeholde knaster. Når man køber planker i hele længder, får man alle typer knaster og fejl med. Det er bl.a. derfor at det anbefales at købe 10 % mere end man forventer at bruge. Der er nærmest ingen enderevner i egetræ.

Farveforskelle
Man kan opleve brune aftegninger fra garvesyren, sorte pletter fra overfladisk skimmel og at den ene side er mere grålig end den anden. Ingen af delene har betydning for udseende eller den generelle holdbarhed. Efter ca 6 måneder har sol, vind og vejr fikset farveforskellene.

Samlevejledninger

Se mere til vores produkter på YouTube