BIOBYG Byggesæt er et helt unikt koncept som kan kræve lidt forklaring og forventningsafstemning.

Konceptet tilbyder kompromisløs kvalitet og et spændende udtryk. Men vi tillader også mange flere ”fejl”, unøjagtigheder og naturligheder end en gennemsnitlig moderne forbruger forventer.

Den følgende forklaring og forventningsafstemning er delt i 5 dele: materialet, æstetikken, økonomi, DIY og praktiske råd.

Materialet – lufttørret eg

Alle vores byggesæt er lavet i lufttørret egetræ. Produkterne er til udendørsbrug (herunder også drivhuse, udestuer, hytter osv.) men bør ikke placeres i konstant opvarmede rum. 

Lufttørret egetræ har fra naturens side stor styrke og meget lang levetid uden nogen former for behandling (oliering, maling osv.). Ønsker man naturlig holdbarhed er BIOBYG Byggesæt kompromisløs kvalitet.

Æstetik – lidt mere levende

BIOBYG Byggesæt efterstræber et charmerende naturligt udtryk. Skævheder, marvsprækker, knaster, spor efter borebiller, unøjagtigheder osv. er derfor ikke fejl men en naturlig del af produktet.

Konstruktionerne i BIOBYGs byggesæt er designet til at holde i 15 – 20 – 25 år og det er en del af udtrykket. Alle elsker gammelt egetræ – Især hvis der er lidt knaster, skævheder og vindbid i det. Egetræ ældes ganske simpelt meget smukt.

Alle konstruktionerne er byggede og de kan derfor også skilles ad og repareres. Sammen med den lange levetid skaber dette et alternativ til den følelse af brug-og-smid-væk som rigtig mange andre havemøbler, højbede, kompostbeholdere osv. kommer med.

BIOBYG slogan er ”lidt mere levende” og det er det udtryk vi efterstræber og tilbyder.

Økonomi – halv pris

Egetræ er meget dyrt i indkøb. Det er derfor helt nødvendigt at skrue på alle knapper hvis ikke prisen på det færdige produkt skal stikke af. Én af knapperne er at tilbyde produkterne som byggesæt. Det gør pakning og fragt billigere men først og fremmest sparer selvbyggerne de udgifter (og moms) der ellers er forbundet med at bygge produkterne. Det er ca halvdelen af produktets pris.  

DIY – gør det selv

BIOBYG Byggesæt er ikke samlesæt som dem man kender fra IKEA, ILVA osv., det er byggesæt. Man kan lurer sværhedsgraden ved at kigge i de relevante byggevejledninger men de kræver alle sammen at man kan og vil bruge en skrumaskine og en tommestok. Og så kræver vi vel også indirekte lidt mere fleksibilitet og engagement fra vores kunder.

Når det er sagt er byggesæt både nemt og sundt for sjælen. Byggesæt minimerer planlægning, indkøb og spild – man rykker direkte til start. Og samtidigt er det et privilegie at arbejde i egetræ. Det er duften, tyngden, styrken – det er svært at forklare. Man bliver aldrig træt af at arbejde i egetræ. 

Praktiske råd

Udendørs
BIOBYGs produkter er skabt til at stå ude hele året. Man kan godt sætte den under halvtag om vinteren (eller i skuret) men man må ikke sætte dem i en opvarmet kælderen. Hvis træet bliver for tørt, bliver samlingerne for løse.

Om egetræ
Find også gode råd her: om egetræ 

Farven
Al egetræ bliver med tiden sølvgråt. Også de sorte eller brune pletter.  

Vedligeholdelse – slibning
Når træ står ude får de vandrette flader med tiden en sort ”hinde”. Derfor kan man med fordel, hver andet eller tredje år, pudse sit egetræ med sandpapir korn 80 – 120. Det er den eneste vedligeholdelse vi anbefaler.  

Maling
Hvis man ønsker at egetræet skal have et andet udtryk end sølvgråt kan det males. Man kan bruge alle former for pigmenteres træbeskyttelse eller maling – egetræet tager ikke skade.