Om BIOBYG

BIOBYG er en lille trælast og maskinsnedkeri i Tommerup på Midtfyn. Vi er i dag 6-7 ansatte, – måske lidt flere i højsæsonen.

Starten

BIOBYG startede i 2016 med nogle få højbede i en giftfri have. Trykimprægneret træ var ikke en mulighed og Lærketræ blev fravalgt fordi det ikke holder til jordkontakt (heller ikke med plast eller grundmursplade på indersiden). Pallerammer og gamle gulvbrædder var for usselt.  

Vi valgte at forsøge med egetræ. Men for at prisen ikke skulle stikke af, købte vi selv stammerne hos Skov & Naturstyrelsen og fik dem savet op til lægter på et lille savværk. De overskydende lægter blev sat til salg og BIOBYG var født.  

I lufttørret egetræ fandt BIOBYG et fascinerende naturmateriale med nogle fantastiske kvaliteter. Det er stærkt og ældes smukt. Det er en fornøjelse at arbejde i og så har det fra naturens side en uovertruffen levetid – også ved jordkontakt. Det er rene råvarer og grøn fornuft.   

Men egetræ er også et besværligt produkt. Det er dyrt i indkøb, det er svært at skaffe, det er uensartet og det kræver et stort lager. Og så er der en enorm stor prisforskel mellem (ovntørret) egetræ til møbler og (lufttørret) egetræ til udendørs byggemateriale. De to typer egetræ har faktisk intet med hinanden at gøre og sammenblandes og forveksles alligevel i en uendelighed. Alle kunder skal derfor forklares hvad lufttørret egetræ er og kan, og det magter sælgerne i de almindelige byggemarkeder generelt ikke.  

Men det kan og vil BIOBYG. Så vores forretningside – eller mission om man vil – er at gøre egetræ tilgængeligt som eksklusivt men almindeligt udendørs byggemateriale.

Bag om BIOBYG

Hvem er vi?

Mikael K. Bjerre

Ejer

Tlf: 3024 0119

BIOBYG Medarbejder

Jan Nyholmgaard

Værkfører

Tlf: 3024 3016

Erik Pedersen

Tømrer

Uffe Larsen

Maskinsnedker
medarbejder-Jacques-300x400-1

Jacques Hennie

Maskinsnedker
medarbejder-Pia-300x400-2

Pia Juel

Kontor
medarbejder-Morten-300x400

Morten Laustsen

Snedker
medarbejder-tino-300x400-1

Tino Nordahl

IT
medarbejder-pixi-300x400-1

Pixi

Hyggespreder

Medlemskaber

Dansk Industri logo